B: PReSwim Methodiek

Plezier, Respect en Structuur vind je terug in alle lessen. Ze vormen de basis van de methodiek die bij Spetterpret ontwikkeld is.

Plezier
Dit staat voorop bij het BPK-zwemmen. Met plezier gaat leren vanzelf! Spelenderwijs leert je kindje de belangrijkste zwemvaardigheden waardoor de kans op verdrinken aanzienlijk kleiner wordt. Als je kind en jij plezier hebben wordt het BPK-zwemmen een wekelijks terugkerend uitje waar iedereen naar uitkijkt. Er wordt voor gezorgd dat het hele zwemtraject met plezier wordt afgelegd waardoor je met je kind wil blijven zwemmen totdat hij/zij doorstroomt naar de reguliere zwemlessen.

Respect
De onderlinge communicatie bij het aanbieden van de lesstof is van cruciaal belang. Het interpreteren van lichaamstaal en het goede voorbeeld van ouders spelen daarbij een doorslaggevende rol. Door begrip te tonen voor de gevoelens van je kind en daarop op de juiste wijze in te spelen wordt je kind gezien en gehoord. Dwingen is uit den boze en leidt tot weerstand. Een positieve benadering bevordert het onderlinge contact.

Structuur
Je kind houdt van structuur, een vaste opeenvolging van gebeurtenissen. Dat schept veiligheid en vertrouwen. De structuur is te vinden in het patroon van elke les, de opbouw van de vaardigheden en het totale aanbod van de lessen. Het is daarom van groot belang dat er wekelijks gezwommen wordt.

Posted in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *