Babyzwemmen

Kom jij ook zwemmen?

Een baby heeft 9 maanden in het water van de baarmoeder gezeten en daardoor is water een hele bekende en vertrouwde materie voor de baby waarin hij zich goed kan ontspannen. Rekening houdend met de aandachtspunten kan er begonnen worden met babyzwemmen. Een van de ouders/verzorgers is daarbij aanwezig.

Aanvankelijk kijkt een jonge baby zijn ogen uit en neemt alles wat onbekend is in zich op. Hij doet dat met al zijn zintuigen. Afhankelijk van de ontwikkelingsfase zal het kindje actiever in het water worden, gaan spetteren, eerst met zijn armpjes, later met zijn beentjes, speeltjes gaan pakken, de kant vasthouden, op de kant klimmen, van zijn buik op zijn rug leren draaien, belletjes blazen, bewegingen maken bij de diverse liedjes en niet te vergeten: dat het erbij hoort om onder water te gaan. Dit wordt vanaf les 1 in kleine stapjes aangeleerd, waarbij de ouders goed begeleid worden

Als een ouder/verzorger met een baby gaat zwemmen zal hij gedurende de hele les intensief met het kindje bezig zijn, oogcontact maken, inschatten wat het kindje prettig vindt en wat niet. De ouder/verzorger is bij het kindje betrokken en leert inspelen op de reacties van het kindje. Dat alles op een speelse manier, waardoor het voor alle partijen leuk blijft.