Kleuter zwemmen

Bereid je kind optimaal voor op de ‘echte’ zwemles.

Bij het kleuterzwemmen gaat de aandacht uit naar de voorbereiding op de ‘echte’ zwemles.
De afstand tussen het kind en de begeleider wordt groter en het kind leert zonder drijfmiddelen  basisvaardigheden als buik- en rugdrijven uit te voeren.
Ook andere vaardigheden worden aangeleerd, zodat  de kleuters een grote voorsprong hebben als ze bij een zwemschool beginnen met  oefenen voor het zwemdiploma.

Let op: meld je kind bijtijds aan want de meeste zwemscholen hebben een lange wachtlijst! Voorkom dat je kind zichzelf een slag aanleert, want dan duurt het juist langer voordat hij/zij het zwemdiploma
haalt. Het is namelijk lastig om een eenmaal aangeleerde slag af te leren. In overleg is het daarom soms mogelijk om wat eerder met de zwemles te beginnen.

Spetterpret werkt niet met diploma’s. Elk kind presteert op zijn eigen niveau. Daarom krijgen alle kinderen na bijv. een thema les een sticker.

Als een kind vanuit Spetterpret naar een zwemschool gaat is hij watervrij en kan zichzelf doorgaans in veiligheid brengen als hij in het water valt.
Hij beheerst de basisvaardigheden, maar het belangrijkste is: hij heeft plezier in het zwemmen!

Kleuters genieten van de aandacht die ze tijdens de lessen van hun ouders krijgen. Zeker als er meer kinderen in het gezin zijn.
De lessen worden op dezelfde speelse wijze gegeven als het peuterzwemmen met speelgoed en themalessen
Voor ouders is het erg leuk om ongestoord met hun kinderen te kunnen spelen en ze genieten ervan om van dichtbij hun kind vorderingen te zien maken.
Quality time door samen spetteren, liedjes zingen, ondersteunen, aanmoedigen en dollen in het water!

Als een kind vier jaar wordt en naar de basisschool gaat kan het niet meer door de week zwemmen.
Overstappen naar zaterdag- of zondagmorgen is meestal mogelijk.